Navodnjavanje & upravljanje vodama


VOĆNJAK PO SISTEMU KLJUČ U RUKE

 1. Analiza zemljišta

  Pre svakog zasnivanja voćnjaka je potrebno izvršiti ANALIZU ZEMLJIŠTA,da bi se zaključilo u kojoj meri postoji nedostatak elemenata i humusnog sastav.

 2. Razbacivanje stajnjaka

  Nakon analize zemljista sledi obezbedjivanje prirodnog stajnjaka (40-60 t/h) i njegovo rasturanje ili obezbedjivanje vestacko-susenog granulisanog stajnjaka (1 t/h).

 3. Podrivanje zemljišta (RIGOLOVANJE)

  Se vrši teškim traktorima ili bagerima u svrhu boljeg unošenja stajnjaka u zemljište,poboljšanje vodno-vazdušnog režima i razbijanja plužnog đona.

 4. Priprema zemljišta

  Usitnjavanje i ravnanje zemljišta.

 5. Obezbedjivanje sadnica

  Naša firma ima saradnju sa više rasadnika u državi i inostranstvu gde omogućava ugovaranje adekvatnih količina sadnica,njihov stručni nadzor,praćenje proizvodnje i oblikovanju sadnice po zahtevu kupca (3+,5+,7+,7+extra).

  Takođe uskoro pripremamo i sopstveni rasadnik gde ćemo proizvoditi i ugovarati sadnice po zahtevu kupca.Stručni nadzor vodi Dr.Vlada Jevremović.Sadnice ce se proizvoditi po Italijanskim i Holandskim principima.Kupac će moci u rasadniku odabrati tehnologiju proizvodnje spram zahteva kako da bude oblikovana sadnica.

 6. Sadnja sadnica

  C.I.A.K. Obezbeđuje stručnu radnu snagu sa iskustvom u sadnji,takođe obezbeđuje mašine za otvaranje rupa za sadnice ili otvaranje dužnih rovova za sadnju sa specijalnim rotofrezama.

 7. Orezivanje i formiranje

  Nakon sadnje sledi skraćivanje sadnica,orezivanje i formiranje zasada.Takodje obezbeđujemo stručnu konsultaciju i praktično vođenje voćnjaka do visokog roda.

 8. Obezbedjivanje vodozahvata

  Ovo je deo posla kojim se bavimo 13 godina i sa velikom iskustvom u projektovanju navodnjavanja,antifrost sistema po zahtevu plantaze,obezbeđujemo adekvatan vodozahvat u obliku bunara ili veštačkog jezera u zavisnosti od zahteva terena.

 9. Projektovanje i montaža sistema za navodnjavanje i antifost

  Posle vodozahvata vrši se obezbeđivanje pumpe i frekventnih regulatora crpne stanice i po potrebi njena atutomatizacija.Spram izvorišta se obezbeđuje adektvatna filtracija vode koja može biti manuelna,polu-automatska ili automatska.Obezbeđujemo i adekvatne sisteme fertirigacije u više verzija:venturi cev,dozacione pumpe i kompjuter za đubrenje. Nakon toga sledi iskop i postavka pirmarnih,sekundarnih i po potrebi tercijalnih vodova i njihovo povezivanje na crpnu stanicu,nakon toga povezivanje nadzemnih laterala " Kap po Kap" sa podzemnim instalacijama ili postavka adekvatnih rasprskivača antifrost sistema. Na kraju pustanje u rad i obuka korisnika.

  C.I.A.K. Raspolaže sa vrhunskom opremom " Kap po Kap John Deere Water" kompenzujući i nekompenzujućim lateralima.Obezbeđujemo redovan servis i održavanje ugrađenih instalacija.


 10. Projektovanje i montaža protivgradnih mreža

  Po projektovanom obliku voćnjaka u saradnji sa našim partnerima iz Belorusije,Ukrajne i Italije obezbeđujemo borove stubove adekvatnih dimenzija zaštićenih Tanalith-om E3492, vodećim sredstvom za inpregnaciju drveta koje je odobreno za proizvodnju hrane u EU,potrošni materijal za montažu stubova i mreže. C.I.A.K. Ima iskusknu ekipu za postavljanje kompletnog protivgradnog sistema koja ima iza sebe postavljenih više od stotinu hektara protivgradne mreže.

 11. Konstalting i vođenje voćnjaka

  Da nebiste ostali sami i posle postavljanja kompletnog voćnjaka i opreme C.I.A.K. je za vas obezbedio: vrhunsko vođenje,formiranje i uvođenje u visok rod,pod vođstvom Dr.Vlade Jevremovića koji iza sebe ima podignutih preko 3000 hektara voćnih zasada i zna kako Vaš voćnjak da dovede do maksimalnog roda u najkraćem roku.